Floridas guldkorn

I solskensstaten slår resedrömmarna in

• Det ultimata resmålet för hela familjen
• Underhållning i världsklass på Orlandos berömda nöjesparker
• Strosa på Miamis ikoniska, palmkantade stränder
• Kör utmed sagolika Florida Keys
• Kom nära den vilda naturen i Florida Everglades
• Shoppa på roliga amerikanska outlets i Palm Beach

Världsberömda nöjesparker och stränder

Nervkittlande berg-och-dalbanor, fantastiska stränder och solsken året om är Florida ett perfekt resmål. I den amerikanska solskensstaten ligger Orlandos världsberömda nöjesparker som Universal Studios, Epcot and Disney World. Men här finns också ikoniska stränder som South Beach, Clearwater Beach, Siesta Beach, Smyrna, Caladesi Island och Bowmans Beach på Sanibel Island.

Florida bortom folkmassorna

Bortom de mest kända sevärdheterna finns även ett annat Florida som också har enormt mycket att erbjuda. Här finns latinska dansklubbar, flera av naturens underverk, kubanska specialiteter och läcker sydstatsmat. Utforska Everglades med airboat, en upplevelse som garanterat tillhör Florida-semestern. Ta med barnen till spännande Kennedy Space Centre och se en av världens vackraste platser, Florida Keys.

Det bästa av två världar

Vår all inclusive-resort ligger mitt mellan Orlando och Miami vilket innebär att ni kan ta del av det bästa av två familjevänliga världar på semestern. Njut av att spela golf, tennis och träna på vår resort där Club Med Sports Academy ligger. Kasta dig ut på vågorna med en liten segelbåt eller wakeboard. Prova på allt från vattendriven flyboard till flygande trapets. Aktiviteterna tycks oändliga när du åker på en all inclusive-resa till Florida med Club Med.

FAKTA OM FLORIDA

Flygtid: Cirka 10 timmar (direkt), cirka 16 timmar (inkl. 1 stopp)
Tidszon: EST (Eastern Standard Time)
Valuta: Amerikansk dollar (USD)
Språk: Engelska
Bästa tid att besöka: November-maj
Berömt för: Solsken och underbara stränder

Våra resorter i Florida

Njut av solsken och klassisk amerikansk livsstil på vår majestätiska familjevänliga all inclusive-resort. Våra all inclusive-resor till USA är bekymmersfria och passar hela familjen, året om. Oavsett om ni vill vara med om en härlig strandsemester på USAs östkust eller åka på en riktigt aktiv semester med mängder av sporter så kommer ni att hitta vad ni letar efter här.

Sandpiper Bay

Club Med Sandpiper Bay är det ideala valet för en aktiv all inclusive-familjesemester med extra stort fokus på olika slags vattensporter. Resorten ligger mitt i den frodiga grönskan utmed St Luciefloden och präglas av sin skickliga Club Med Sports Academy, där glädjen i att lära sig något helt nytt kombineras med målinriktad strävan att få bättre teknik och mer erfarenhet. Med sitt läge mellan Miami och Orlando, är Club Med Sandpiper Bay också ett idealiskt val för er som både vill koppla av i de tropiska miljöerna liksom upptäcka klassiska amerikanska storstäder under vistelsen i Florida.

Floridas klimat och väder

Genomsnittligt väder per månad i Florida

Det är inte för inte som Florida kallas för solskensstaten. Här är det varmt året om. Klimatet är subtropiskt i norr och tropiskt i söder. Vintrarna är varma och torra medan sommaren är lång, het och fuktig. Mellan juni och september är det vanligt med stormar.

Den bästa tiden att besöka Florida är mellan april och juni samt september och oktober. Då är vädret både torrt och lite svalare med en medeltemperaturer mellan 24-31°C.

Du kanske också är intresserad av…