Så här sätter du intentioner

Om du gör yoga regelbundet har du säkert hört din lärare prata om att sätta en Sankalpa, eller intention. Men du behöver inte vara yogi för att dra fördel av de målsättningar som intentioner kan hjälpa till att uppnå. Här är fyra enkla knep för att hitta inspiration och motivation.

1. På söndagkväll när du varvar ner, tillbringa ett par minuter med att reflektera över små saker som är lätta att uppnå med en liten handlingsplan. En handlingsplan som du kan ha till hands nästa vecka. Det kan vara så enkla saker som ”jag vill ringa mina föräldrar en gång” eller ”jag vill läsa ett kapitel i min bok varje kväll”.

2. Skriv ner de här sakerna i en anteckningsbok. Genom att skriva ner det är det lättare att både komma ihåg och uppfylla vad du vill göra.

3. Fråga andra familjemedlemmar om de också har lust att vara med. Det kan till exempel vara ett bra sätt att påbörja ett samtal om vad ni vill göra tillsammans! Kanske börja kompostera, måla ett rum, se en särskild film eller överraska någon ni tycker om med en gemensam present.

4. Om ni kommer på saker som ni alla vill vara delaktiga i, skriv ner det på ett pappersark och sätt upp på kylskåpet så att alla kan se och komma ihåg.

5. Nästa söndag, titta tillbaka på vilka intentioner du satt och hur det har gått. Har du missat något är det inte hela världen, varje dag är en ny chans att öva på vad du vill uppnå!