Frukostägg som barnen kan baka

Varför inte låta barnen laga frukost åt hela familjen en dag? De här äggen bakade i en kakform tillsammans med ost och grönsaker går att frysa in. Gör en stor sats så har ni goda små snacks för ett tag framöver!

Ingredienser
Matlagningsolja
6 stora ägg
60 ml mjölk eller osötat växtbaserat alternativ
2-3 grönsaker som barnen tycker är goda
30 g ost eller växtbaserat alternativ
Salt och peppar efter smak

Följ stegen här nedan eller läs receptet genom att klicka här (på engelska).

1. Sätt ugnen på 180 °C. Tärna grönsakerna ni valt. Som du ser på bilden valde vi svamp, spenat och zucchini.

2. Knäck äggen i en stor skål och häll i alla grönsakerna. Salta och peppra.

3. Vispa allt i skålen med hjälp av en gaffel så att de blandar sig.

4. Olja hålen i en kakform, till exempel en kakform ni använder för muffins.

5. Häll försiktigt innehållet i skålen i de olika hålen i kakformen. Toppa med ost.
6. Baka i ugnen i 20 minuter.

7. Låt äggen svalna i ett par minuter innan ni äter dem.