Se till att du är väl förberedd inför din semester genom att följa vår checklista.

Så att du kan känna dig trygg och säker innan du åker på din Club Med-semester har vi samlat bra tips och rekommendationer att tänka på innan avresa.

Checklista innan avresa

Välj resmål med omsorg
Olika länder har infört olika riktlinjer som fokuserar på hälsa och hygien så som krav på munskydd, att hålla avstånd och stängda sevärdheter. Många länder kräver också negativt PCR-test och karantän vid ankomsten. Det är viktigt att du känner till vilka reserestriktioner som gäller i det land du planerar resa till liksom de länder du eventuellt reser genom på vägen dit.

Håll dig uppdaterad om vad som gäller på ditt resmål via den officiella webbplatsen för Sveriges ambassader och konsulat Sweden Abroad och appen UD resklar.

För information om specifika bestämmelser så som in- och utresebestämmelser eller lokala regler och lagar i samband med covid-19 hänvsiar vi till Re-open EU som samlar uppdaterad information från EU:s smittskyddsmyndighet ECDC samt landets egna myndigheter, exempelvis deras ambassad i Stockholm.

Har du sjukförsäkring under resan?
Alla Club Med-resor fram till december 2022 täcks av vår kostnadsfria covid-19-försäkring som bland annat inkluderar utgifter vid eventuell sjukhusvistelse med anledning av covid-19.

Vi rekommenderar alla våra kunder att se över sina försäkringar och säkerställa att andra eventuella vårdbehov utöver covid-19 är täckta under tiden du är bortrest.

Var medveten om lokala kostnader
Det är vanligt att det kostar extra att till exempel ringa samtal, använda mobildata och betal- och kreditkort utomlands. Vi rekommenderar därför att se över olika avtal för att inte behöva betala höga avgifter i onödan. Du behöver inte kontanter på Club Meds resorter men det kan vara bra att ha om du gör utflykter. För att täcka utgifter under resans gång kan det vara en idé att införskaffa ett särskildt kreditkort som till exempel inte kräver uttagsutgift och har förmånlig växlingskurs.

Inför avresa

Obligatoriska hälsointyg på våra resorter
Vi har utökat hälso- och säkerhetsrutinerna så att alla som reser till våra resorter ska känna sig trygga. Vid ankomst till resorten behöver alla i resesällskapet som är över 12 år visa upp ett negativt PCR-test eller antigentest som får vara högst 72 timmar gammalt. Intyget måste vara utfärdat på engelska eller franska. Vaccinerade kan i stället uppvisa intyg, också utfärdat på engelska eller franska, som stärker fullt skydd mot covid-19. Fullt skydd kan innebära antingen en eller två doser beroende på kravet för typen av vaccin du fått.

Saknas negativt test eller vaccinationsintyg nekas gästen – samt en ansvarig vuxen i sällskapet om gästen i fråga är minderårig, eller minderåriga som den vuxna gästen i fråga är ansvarig för – tillträde till resorten.

De här kraven är tillägg till de eventuella dokument som resmålets myndigheter kräver av dig som resenär.

Läs mer om våra hälso- och säkerhetsrutiner

Veckan före avresa
De flesta resmål kräver ett negativt PCR-test så se till att du har bokat ett i rätt tid. I de flesta fall är det 72 timmar före avresa som gäller, men det varierar från land till land.

24 timmar före avresa
En del resmål kräver att du fyller i ett ankomstformulär eller ett hälsodokument. Gör det gärna någon dag i förväg om det skulle visa sig att du behöver komplettera med något.

Kom ihåg:

  • Pass
  • Försäkringsintyg
  • Ifyllda dokument och QR-koder (om nödvändigt)
  • Handsprit (under 100 ml)
  • Reseintyg på negativt covid-19-test (om nödvändigt)
  • Munskydd