Andra uppdraget, Grand Massif Frankrike

Vintern 2020 utlyste Club Med Familjedrömjobbet. Ett uppdrag som gick ut på att en familj kunde ansöka om att åka på tre gratis all inclusive-resor – och få betalt för det! Den enda arbetsuppgift de skulle behöva göra, var att recensera sina semesterupplevelser. Jobbet gick till familjen Silverwood från Göteborg som under påsklovet 2022 är iväg på sin andra resa. På Club Meds skidresort Grand Massif Samoëns Morillon i franska Alperna och här kan du läsa om deras upplevelser.

”Vi längtar alla SÅ MYCKET”

Datum: 9 april, 2022

I morgon åker vi äntligen till vackra Grand Massif i Alperna. Vi har väntat på det här så himla länge. Vi hade exakt den här resan bokad till påsken 2020, men någon vecka innan vi skulle iväg stängdes allt på grund av corona. Men de har ju varit så goa på Club Med och hållit kontakten under de här två åren och sagt att så fort det går ska vi få komma i väg. Och nu är det alltså äntligen dags att åka. 

Jag är riktigt taggad, men också lite nervös för vi har inte åkt så mycket skidor förut. Jag åkte ingenting när jag växte upp och inte Andrew heller. Men vi har hela familjen tillsammans varit på två skidresor och även åkt iväg på någon dagstur åren innan corona, så lite koll har vi ändå. Men jag skulle tro att backarna i Alperna är annorlunda från Sälen. Jag har bara kollat på Youtube-videor för att lära mig att bromsa haha, så det ska bli roligt att få gå på skidlektioner nu med Club Med och lära mig på riktigt. 

Sunny har gått på skidskola en gång och han har som vanligt maxat självförtroende och ser sig själv högst upp i backarna direkt. Vi läste att det finns en backe som är 14 kilometer lång och den ville båda barnen börja med i morgon när vi kommer fram. Men jag tänker nog att vi får ta ett par lektioner innan vi åker någon 14-kilometersbacke. 

Som jag skrev när vi åkte till Dominikanska Republiken på första Familjedrömjobbet så brukar vi packa ganska sparsamt, men nu blev det svårare med alla vinterkläder som ska med. Så vi fick faktiskt låna en till väska i går kväll för att få med allt. Vi vill ju också ha lite fina kläder att ta på oss under middagar och shower och inte bara sportkläder.

Jag köpte en overall för tre år sedan som jag inte använt ännu. Jag tänkte att det skulle kännas skönt att ha en riktigt gosig overall (och hur ofta får man ha det som vuxen?), men när jag visade den för en kollega som ofta åker skidor så sa hon “jaha och hur ska du kissa då?” haha. Men kan inte tänka mig att det blir några problem och den ska absolut med på resan. Vi fick gå och köpa lite kläder till barnen eftersom de lyckats tappa bort alla sina vantar, och Koda hade även växt ur sina överdragsbyxor. 

Men! Nu är vi redo, färdigpackade och vi längtar alla SÅ MYCKET efter att swisha ner för backarna, efter maten som var så god senast vi åkte med Club Med, att få lära oss att åka skidor på riktigt – och att få en vecka tillsammans hela familjen. Bästa Familjedrömjobbet!