Skidresor för alla åldrar

Allt du behöver veta för att göra hela familjen redo för en skidresa tillsammans

Att åka på skidsemester hela familjen är ett utmärkt sätt att få barnen att upptäcka glädjen i att tillbringa tid utomhus i naturen, lära sig nya färdigheter, röra på kroppen på ett roligt sätt och utveckla självförtroende att bära med sig resten av livet. Att se barnen utvecklas är också väldigt givande och spännande för föräldrar!

Här listar vi allt som kan vara bra att veta inför er nästa skidresa tillsammans hela familjen.

Att hålla utkik efter när ni väljer en skidresort för hela familjen

Barnområden och barnbackar

Det finns gott om skidområden som passar alldeles perfekt för de yngsta i familjen. De flesta har barnbackar och barnområden samtidigt som det finns en bra bredd på mer avancerade pister för vuxna och äldre, mer erfarna barn.

När ni väljer skidområde, ha just barnbackar och barnområden i åtanke. Barnområden (ibland kallade ”snow gardens” på engelska) brukar vara anpassade att hälta barn från cirka 3 års ålder, att lära sig grunderna i skidåkningen iklädda pjäxor och skidor i en säker miljö. Områdena har ofta släplifter och rullbandslifter för barn under 6 års ålder, och det är vanligt att instruktörerna använder olika lekar för att göra inlärningen så rolig som möjligt.

Skidresorter med ski in–ski out

Är era barn redan är hyfsat duktiga på att åka skidor? Då ska ni välja en resort som ligger i ett skidområde med ett bra utbud av gröna och blå pister så att de får varierad åkning och möjligheter att utvecklas. Det är också en god idé att välja en skidresort med ski in–ski out så att ni slipper släpa på utrustning och vänta på bussar.

Grand Massif Samoëns Morillon, La Plagne och Val Thorens Sensations har alla ett fenomenalt utbud av breda, mjuka backar som är idealiska för nybörjare som hunnit få lite erfarenhet. Skidområden är också väldigt populära bland familjer vilket betyder att ni inte behöver se upp för de riktigt vassa puderentusiasterna.

Packningstips

Rätt utrustning för barnen

Den gyllene regeln när det kommer till skidutrustning för barn, är att hyra den i stället för att köpa den. Som vi alla vet växer barn, och vad som passade en säsong är troligtvis för litet nästa. Om ni hyr er utrustning direkt från Club Med kommer allt att stå färdigt i ert skidskåp på resorten när ni anländer.

Om ni i stället väljer att hyra utrustningen i en skidbutik i närheten av skidområdet rekommenderar vi att väljer en som ligger i närheten av resorten eller någonstans på vägen mellan resorten och skidbackarna. Det är skönt att slippa gå för långt fram och tillbaka varje morgon och kväll med all utrustning, särskilt om ni har barn i släptåg.

Bra och familjevänliga skidresorter

Bra och familjevänliga skidresorter

Det är viktigt att välja en skidresort i ett skidområde som erbjuder rätt slags skidåkning för hela familjens erfarenhetsnivå. Men det är också viktigt att välja en som erbjuder rätt slags underhållning för hela familjen utanför skidbacken. Det kan röra sådant som familjevänliga restauranger, vattenparker, bio, bowling och andra aktiviteter.

När ni bor på en Club Med resort ingår alltid mängder av familjevänliga aktiviteter i ert all inclusive-paket. För er som vill hitta på något utanför resorten är franska Alperna berömt för allt som går att hitta på utanför pisterna, och maten i italienska Alperna är både riktigt god och barnvänlig.

Club Med – Pionjärer inom all inclusive-skidresor