För många handlar Alperna inte bara om att sätta på sig ett par skidor utan om att susa utför branterna på en enda bräda. Kanske är snowboardåkning redan din favoritsyssla på vintern, kanske kan det bli? Det är inte så svårt att lära sig grunderna som det verkar och det är riktigt roligt att prova på tricks, hopp och utmana sig själv med olika hinder. Det kan dröja ett tag innan du ger dig på en halfpipe, men det är väldigt roligt att försöka nå dit!

Club Med är en perfekt vinterlekplats att komma till för att få lektioner, öva på tricks och färdigheter – och dela med sig av de senaste missödena och framgångarna på den luxuösa resorten när dagen är slut.

Vad är snowboarding?

Snowboardåkningens officiella historia är ganska kort. På julafton 1965 ville ingenjören Sherman Poppens två döttrar åka kälke, men när ingen fanns i sikte surrade han i stället ihop två skidor för dem att åka på. Vips var ”the snurfer” född, som kombinerade skidåkning med surfing – och på den vägen är det. I dag är snowboarding populärt över hela världen och en olympisk sport sedan 1998. Miljontals människor älskar att spänna fast en bräda på fötterna och susa ner för branta backar.

Våra rekommenderade resorter för snowboardresor: