Vad innebär all inclusive när du reser med Club Med?

Vad betyder det när du betalar för hela din all inclusive-resa när du bokar den? Behöver du betala för mellanmål eller den där flaskan vin ni vill dela till middagen? Ingår barnklubbarna? Olika researrangörer inkluderar olika saker när de använder uttrycket ”all inclusive”. Här förklarar vi vårt all inclusive-koncept – allt du kan förvänta dig när du reser med Club Med.

Först och främst: vad är en all inclusive-resa? Det är en bra fråga, och svaret på den varierar beroende på vilken researrangör du bokar en semester med. Med Club Med kan du alltid lita på att allt ingår i det pris som du betalar när du bokar. Men du har också extra valmöjligheter.

Till exempel kan du välja att boka en Club Med all inclusive-semester med eller utan transport. Du kan välja att boka flyg med oss, eller så väljer du att boka det separat på egen hand. Även om du bokat flyg själv kan du välja att mot extra kostnad lägga till transfer till och från resorten på resmålet.

I vårt all inclusive-koncept ingår helpension och öppen bar. Det innebär att frukost, lunch, middag och alla mellanmål under dagen ingår i det pris du redan betalat. All mat lagas också av skickliga, professionella kockar som ser till att det finns ett bra utbud av både goda lokala maträtter liksom vällagade internationella klassiker. Reser du till exempel till Club Med Phuket i Thailand innebär det att du själv väljer när du vill äta thailändsk respektive västerländsk mat. Varje resort har också flera restauranger så att du kan välja att äta på olika ställen under semestern. Club Med organiserar också temakvällar med till exempel BBQ och arrangerar speciella kulinariska överraskningar som chokladfontäner och afternoon tea, som också ingår i priset du redan betalat. På Club Med-resorter finns även specialrestauranger med bordsbokning och à la carte-meny som skiljer sig från menyn på huvudrestaurangen. En del av de här menyerna är framtagna av Michelinkockar. Club Med tar helt enkelt gourmetmat på väldigt stort allvar.

Om du har några allergier eller en särskild diet ser Club Meds kockar till att det finns mat du kan äta. Det är inget problem att lösa på resorten, men vi rekommenderar att du berättar det för oss när du bokar din resa så att resortens kockar är väl förberedda på dina önskemål.

Om du är sugen på en kopp kaffe efter lunch eller cocktail före middagen är det inget problem heller. Dryck ingår! Även vin, öl och alkohol, så att du kan beställa din favoritdrink av våra duktiga mixologer. Detsamma gäller läsk och juice. På Club Med Marrakech La Palmeraie i Marocko finns det till exempel en smoothiebar. Och på Club Med Bali i Indonesien har vi en ”barnbar” där alla under 18 år kan beställa alkoholfria fruktdrinkar.

Vad som inte ingår

Vi har ett utökat utbud utanför all inclusive-paketet för er som vill lägga till ytterligare upplevelser under semestern. Till exempel särskilda barnklubbar för riktigt små barn samt sådant som blöjor, toalettartiklar och medicinsk vård. Om du inte bokat ett särskilt spapaket kostar spabehandlingar extra. Allt du gör på egen hand utanför resorten kostar också extra. Det innebär till exempel att om du bokar en utflykt betalar du extra för den. För att göra det enkelt för dig är Club Med återförsäljare av lokala utflykter, vilket innebär att ni kan boka dem direkt på vår hemsida eller på plats på resorten om ni vill. Skulle ni vilja spendera pengar på en lokal restaurang, köpa en glass på en annan strand eller liknande är det också en extra utgift.

Vi tror att ni kommer att älska vårt all inclusive-koncept! Så varför inte utforska några av de många resmål där Club Med-resorter ligger?