ZENVENTURE

by Club Med

På 1950-talet skapade vi ett banbrytande all inclusive-koncept. Vid millenieskiftet moderniserade vi Club Med till en exklusiv upplevelse att njuta av tillsammans med nära och kära. Med Zenventure introducerar vi än en gång en helt ny kategori resor: Zen möter Adventure, äventyr. Konceptet förverkligar kombinationen av äventyr med avkoppling, mindfulness, kulinariska upplevelser, design och lyx samtidigt som vi håller oss till våra historiska rötter. Välkommen på Zenventure-semester.

Upptäck Zenventure

Våra idéer om hur den ultimata drömsemestern ska vara har ändrats, inte minst de senaste tolv månaderna. Svenskarna har varit utan möjlighet att semestra utomlands vilket har fått oss att ompröva hur vi vill upptäcka världen – och vad vi vill uppleva när vi väl är på resande fot igen. I vår trendrapport delar vi med oss av insikter om de här nya tankebanorna och hur vi har skapat Zenventure för att kunna uppfylla svenskarnas resedrömmar.

Ladda ner vår trendrapport

Den perfekta balansen

Zen och Adventure

Avkoppling och mindfulness

Det är ingen nyhet att en resa skapar en känsla av välbehövligt avbrott från vardagen. Längtan efter att ”stänga av” och transportera sig till en plats av paradisisk lugn och ro är för många stark, inte minst när vi inte fått ett sådant avbrott på länge. Under en Zenventure-semester går den drömmen i uppfyllelse. Oavsett om du vill meditera i en fridfull palapa bland trädtopparna eller göra yoga med hela familjen på stranden erbjuder Zenventure fantastiska aktivititer för alla som vill skapa harmoni i kropp och själ i natursköna omgivningar.

Våra främsta Zen-aktiviteter på vår Zenventure-resort:
• Stillsam yogavandring
• Vibhava yoga
• Meditationsklasser
• Zenpool
• Spa by Cinq Mondes®

Vibhava Yoga

Yoga är ett uråldrigt system från Indien där du genom fysiska ställningar (så-kallade asana), andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ.
Vibhava Yoga är utvecklat av yogaläraren Heberson Oliveira, och på Club Med Seychelles erbjuder vi familjevänlig Vibhava Yoga. Så att föräldrar och barn kan göra yoga tillsammans. Klasserna innehåller:
• Andningsövningar
• Asana, yogaställningar
• Meditation
• Flexibilitet

Yoga-hike med mindfullness

Under den här speciella vandringen kommer du att både känna lugn och få ny energi. Ni tar er till fots genom Sainte Annes orörda landskap och stannar vid olika platser på vägen för att göra yoga, stretcha och meditera. Upplevelsen är full av fridfulla stunder under vilka du får möjlighet att stilla tankarna, återknyta till ditt inre och till fullo ta in de natursköna omgivningarna.

Zen Zone

Känn hur lugnet sänker sig på den här avskilda platsen på resorten. Där vuxna kan koppla av och ladda batterierna medan barnen deltar i någon av barnklubbarna. Vår Zen Zone har en stillsam pool med solstolar, en egen bar och en privat sträcka av stranden. Med andra ord, allt som behövs för att du ska kunna känna frid och fröjd i uttryckets riktiga bemärkelse.

Spa By Cinq Mondes®

Franska Cinq Mondes är ett av världens främsta spamärken och finns beläget på flera av de finaste spaanläggningarna runt Medelhavet och i Indiska oceanen, nu även Club Med Seychelles. Kom till vårt spa för att ta del av välgörande behandlingar med deras produkter som har så hög halt naturliga och ekologiska ingredienser som möjligt. Miljön på spat är tropisk och avkopplande.

Club Med Seychelles – vår första Zenventure-resort

NY Exclusive Collection-resort med 5 Tridenter

Club Med Seychelles

På ön Sainte Anne ligger en enda unik resort: vårt Zenventure-flaggskepp Club Med Seychelles. Inte nog med att Sainte Anne är en privat ö, den ligger också i hjärtat av den marina nationalparken med samma namn vilket skapar unika förutsättningar för kombinationen av Zen och Adventure, äventyr, för såväl barn som vuxna. Här kan ni njuta av en semesterupplevelse i total harmoni med naturen, på en plats där det storta utbudet av aktiviteter är nära sammanlänkade med Indiska oceanen och havets spektakulära förutsättningar. Vandring, fridykning, familjevänlig yoga och att paddla kajak med glasbotten är bara några av de många upplevelser ni kan vara med om på vår resort som designats för att sätta välmående och glädje i fokus. Allt detta i en miljö präglad av turkost hav, vita sandstränder och ett kuperat landskap klätt i tropisk grönska... Det känns verkligen som paradiset på jorden.

Club Med Seychelles

Snabbfakta: Club Med Seychelles

§ Ligger på den privata ön Sainte Anne
§ 3 km från Mahé och 30 min från Victoria Seychelles Airport
§ Rumskategorier: Superior/ Deluxe/ Svit
§ Restauranger: 2, med internationell samt lokal inriktning
§ Barer: 3 inkl. en på stranden
§ Pooler: 3, utomhus (huvudpool, familjepool, Zenpool)
§ Zen Zone, enbart för vuxna
§ Cinq Mondes Spa med privat pool

Så här sticker vi ut

§ Club Med Seychelles är en helt ny ekocertifierad resort som åttagit sig att bevara Seychellernas natur och naturliga skatter.
§ I egenskap av att vara en Exclusive Collection-resort på en privat ö är känslan av äkta lugn och sann lyx unik.
§ Här erbjuds nya upplevelser och spännande äventyr som passar hela familjen.
§ Närheten till havet och naturen skapar unika förutsättningar för välmående och wellness.

Detta ingår med Club Med

§ Mat: frukost, lunch och middag
§ Dryck: öppen bar
§ Sporter: Yoga, snorkling, att paddla, segla och mycket mer
§ Signaturupplevelser: Vandringsyoga och familjevänliga matlagningskurser
§ Barnklubbar: Från 4 till 17 år
§ Underhållning: både dag och kväll

Läs mer om all inclusive