Strandnära djungler och grönskande äventyr i ett fascinerande land

• Ett perfekt resmål för äventyrliga familjer
• Besök landets uråldriga tempel
• Möt orangutangerna på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre
• Segla runt de många paradisiska öarna
• Ät smakrik gatumat och solvarma tropiska frukter

Äventyret börjar här

Malaysia är typiskt asiatiskt. Fullt av paradisstränder, stora städer som Kuala Lumpur, täta djungler, dimhöljda bergsområden och väldigt god mat. Det passar både familjer och äventyrare. Vad väntar du på? Här finns mycket att upptäcka!

Ett kalejdoskop av olika traditioner

I mångfacetterade Malaysia blandas det malaysiska med kinesiska, indiska och europeiska influenser som tillsammans bildar en unik och spännande kultur. Känn hur lugnet sänker sig i fridfulla buddhistiska templet Kek Lok Si. Se hur barnen fascineras av färgerna, dofterna och smakerna i Kuala Lumpurs Chinatown. Utforska landets många tropiska öar med båt. Fynda på pulserande marknader och kombinera utflykter i regnskogen med barfotaliv på stranden.

Väck alla sinnen

I Malaysia väcks alla dina fem sinnen. Vandra över Cameron Highlands väldoftande gröna kullar där tebuskarna växer i prydliga rader. Prova på malaysisk gatumat så som ångad bambu, grillat kött och riskakorna putu. Upplev höghöjdsäventyr och luta dig tillbaka på din all inclusive-lyxresort.

Fakta om Malaysia

Flygtid: Cirka 13 timmar
Tidszon: MYT - Malaysia Time
Valuta: Ringgit (MYR)
Språk: Malajiska
Bästa tid att besöka: December-april samt april-oktober för östkusten
Berömt för: Vackra stränder och tropiska öar

Våra resorter i Malaysia

Några av Asiens tätaste djungler och vackraste avskilda stränder hittar du vid våra majestätiska och familjevänliga all inclusive-resorter i Malaysia. Våra luxuösa all inclusive-resor är bekymmersfria och passar hela familjen, året runt. Oavsett om du drömmer om en strandsemester, sparesa eller en aktiv semester vid Cherating Beach har vi vad du letar efter. Här listar vi alla våra malaysiska all inclusive-resorter. Vilken passar dig bäst?

Cherating Beach

För er som drömmer om en all-inclusive-semester i ett malaysiskt paradis, är Club Med Cherating Beach ett idealiskt val. Här väntar ett stort utbud av aktiviteter i den tropiska djungeln, vid en resort som är belägen på 85 hektar mellan frodig grönska och Sydkinesiska havet.

Malaysias klimat och väder

Genomsnittligt väder per månad i Malaysia

Malaysia präglas av ett fantastiskt tropiskt klimat med hett och fuktigt väder året runt. Östkusten har en vintermonsun mellan november och februari och västkusten en sommarmonsum mellan april och oktober. Det innebär att det går att hitta drömresor till Malaysia hela året beroende på var du vill åka.

Den bästa tiden att besöka Malaysias östkust, berömd för sina sagolika paradisöar, är mellan juli och augusti. Då är vädret relativt torrt och soligt och det kan bli uppåt 32°C varmt.

Du kanske också är intresserad av…