Från livliga medinor till vackra stränder, Marocko är ett upplevelse olika alla andra

• Ett idealiskt resmål för äventyrliga familjer
• Utforska livliga nordafrikanska och arabiska marknader och souker
• Koppla av på sagolika riader och rogivande hamam
• Övernatta i palmlunder i utkanten av Marrakech
• Upptäck spektakulära ökenlandskap

Upptäck en spännande kultur

Marocko har snöklädda berg, en dramatisk kust och en del av den vidsträckta Saharaöknen som är full av oaser och palmlunder. Lägg därtill labyrintiska souker, uråldriga medinor, kamelritter och goda möjligheter att surfa och segla. Marocko är ett underbart och äventyrligt resmål som passar hela familjen.

Fascinerande för alla sinnen

I den labyrintiska medinan i Marockos kustpärla Essaouira väntar en symfoni av färger och dofter. Butikerna och marknadsstånden är fulla av kryddor, mosaik och vackra textiler. Låt barnen smaka på goda marockanska tilltugg bakade med saffran, kummin och kanel under en spännande upptäcktsfärd med hela familjen. Och dra dig tillbaka för en stunds välgörande lugn och ro på hamam, ett traditionellt marockanskt badhus.

Häpnadsväckande landskap

Marockos landskap består av öken, vattenfall och stränder. I norr kan familjer njuta av strandsemester med utsikt över Atlantkustens djupblå hav vid Gibraltarsundet. I öst sprider ökendynerna ut sig så långt ögat kan nå. I väst ligger magiska riader och palmlunder. Marocko har allt för en oförglömlig all inclusive-semester.

Fakta om Marocko

Flygtid: Cirka 5 timmar
Flygplats: Marrakesh Menara
Tidszon: WET (Western European Time)
Valuta: Marockansk dirham (MAD)
Språk: Arabiska, berberspråk, franska
Bästa tid att besöka: Mars-maj samt september-oktober
Berömt för: Sagostaden Marrakech, livliga marknader och berberkultur

Våra resorter i Marocko

Marrakech La Palmeraie

Club Med Marrakech La Palmeraie är ett utmärkt val för en marockansk all inclusive-semester, oavsett om ni reser tillsammans med vänner eller familj. Växla mellan tennisbanan och golfbanan, storsa i den vindlande medinan och fynda i den legendariska souken. För er som önskar extra luxuösa bekvämligheter finns Le Riad, vårt exklusiva 5 Ψ Space.

Yasmina

På vår resort Club Med Yasmina vid Gibraltarsundet väntar en underbar all inclusive-semester i Marocko. Välkommen till Medelhavet och en vistelse med vänner eller familj i riktig paradismiljö där ni kan ägna tiden åt era favoritsporter eller bara ta det lugnt intill overflowpoolen.

Agadir

Club Med hälsar er välkomna till Agadir! Den här populära kuststaden är ett perfekt resmål för ett all inclusive-äventyr i Marocko. Landets unika charm kommer att prägla er resa. Välkommen på en minnesvärd, skön och sportig familjesemester.

Marockos väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Marocko

Marockos väder är lika varierande som landets landskap, från den varma Atlantkusten till de torra sanddynerna i Saharaöknen. Temperaturen kan bli så hög som 45°C på sommaren och sjunka ner till 6°C på vintern.

Om du vill åka på strandsemester till Marocko är det bäst att resa mellan juli och september, då får du mest Medelhavssol. Är du nyfiken på en storstad och att utforska Marrakech är det bäst att resa till Marocko mellan mars och maj samt september och november. Då är vädret relativt milt och temperaturen ligger mellan 23°C och 33°C.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

17°C

29°C

9 h

24 mm

Juni

19°C

35°C

10 h

5 mm

Juli

21°C

38°C

11 h

1 mm

Augusti

21°C

38°C

10 h

3 mm

September

19°C

33°C

9 h

6 mm

Oktober

16°C

29°C

7 h

24 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

11°C

23°C

7 h

41 mm

December

8°C

20°C

7 h

13 mm

Januari

6°C

19°C

7 h

32 mm

Februari

8°C

21°C

7 h

38 mm

Mars

11°C

25°C

8 h

38 mm

April

13°C

27°C

8 h

39 mm

Du kanske också är intresserad av...