Dominikanska republikens guldkorn

Känn ny livsglädje utmed några av Karibiens bästa sandstränder i ett land fullt av fascinerande kultur

• En välkomnande karibisk önation präglad av färgstark kultur
• Födelseplatsen för dans- och musikstilarna merengue och bachata
• Koppla av i tropiska trädgårdar, zenpooler och vackra hotellmiljöer
• Åk på valsafari vid Samanahalvön
• Susa med zipline genom den dominikanska djungeln
• Upplev den fängslande karnivalen i februari

Ett sagolikt drömresmål

Dominikanska Republiken omfattar den östra delen av ön Hispaniola. Landet hälsar resenärer välkomna till kritvita paradisstränder skuggade av palmer, gamla kolonialstäder som kryddats med modern arkitektur, djungelgrönskande toppar och dalar och tonerna av salsa, merengue och bachata. Lägg därtill orörd natur och flera underbara kustorter och känslan av familjevänligt semesterparadis blir komplett.

Tropiska äventyr

Utanför Club Meds resort kommer du att upptäcka ett tropiskt paradis fullt av spännande sevärdheter. De kristallklara underjordiska sjöarna i nationalparken Monumento Natural Cueva Los Tres Ojos i Santo Domingo och det magiskt blå vattnet i Hoyo Azul, en så-kallad cenote vid Cap Cana. Hiking och vandring upp för majestätiska bergstoppen Pico Duarte. Hur det känns att susa med zipline genom den grönskande djungeln och utforska grottsystemet Cueva de las Maravillas.

Kilometerlånga paradisstränder

Efter att ha utforskat städer och djungel kommer en avkopplande dag på stranden intill vår all inclusive-resort att kännas mer sagolik än någonsin. Hur avslappand du vill bli är upp till dig! Karibiska havets varma vågor passar perfekt för olika vattensporter så som surfing och att paddla SUP-bräda. Men du kan också åka på kräftfiskkryssning, snorkla vid korallrev och åka på familjevänlig valsafari.

Fakta om Dominikanska republiken

Flygtid: Cirka 11 timmar
Flygplats: Punta Cana International Airport
Tidszon: AST (Atlantic Standard Time)
Valuta: Dominikansk peso (DOP)
Språk: Spanska och engelska
Bästa tid att besöka: December–maj
Berömt för: Att vara ett tropiskt paradis med vackra stränder

Våra resorter i Dominikanska republiken

Njut av sann tropisk lyx när ni är på semester på någon av Club Meds karibiska all inclusive-resorter i Dominikanska republiken. När hela familjen inte är ute på delfinsafari eller en kryssning som bjuder på kräftskiva, kommer ni att njuta av fantastisk mat och dryck, sporter och aktiviteter som håller världsklass och roliga barnklubbar för såväl spädbarn som ungdomar. Allt detta och mycket mer mitt i rofyllda miljöer på våra familjevänliga resorter i paradisiska Karibien.

Michès Playa Esmeralda

Upptäck Michès Playa Esmeralda, en ny hemlig pärla i Dominikanska Republiken som är extra speciell tack vare sin natursköna avskildhet. Det här är en modern och ekovänlig stjärna i vår Exclusive Collection. Michès är uppfört i fyra distinkta boutique-semesterbyar – Archipelago för vuxna, Emerald Jungle med wellnessfokus, Explorer Cove för familjer och Caribbean Paradise som det klassiska Club Med-alternativet som passar alla – vilka samtliga har högkvalitativ och exklusiv service.

Punta Cana

Välkommen till den ultimata Club Med-upplevelsen, på Club Med Punta Cana i Dominikanska Republiken. Här väntar precis allt du önskar dig av en perfekt all inclusive-semester: drinkar vid poolen, dopp i havet, spabehandlingar, vattensporter, cirkuslekar för barnen, utsökta måltider och mycket, mycket mer.

Dominikanska Republikens väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Dominikanska Republiken

Dominikanska republiken har sagolikt tropiskt klimat med varma temperaturer året runt. Till och med i januari som är den kallaste månaden blir det sällan lägre än 21°C, så ni behöver inte packa några varma jackor!

Det kan vara regnigt och stormigt under sommaren och hösten varför den bästa tiden att besöka Dominikanska republiken är mellan december och maj. Då är det torrt och medeltemperaturen ligger på 29°C till 31°C.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

23°C

31°C

9 h

71 mm

Juni

24°C

32°C

9 h

99 mm

Juli

24°C

32°C

10 h

89 mm

Augusti

24°C

32°C

10 h

89 mm

September

24°C

32°C

9 h

128 mm

Oktober

22°C

32°C

9 h

110 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

23°C

30°C

8 h

116 mm

December

22°C

29°C

8 h

87 mm

Januari

21°C

29°C

9 h

85 mm

Februari

21°C

29°C

9 h

49 mm

Mars

21°C

30°C

9 h

55 mm

April

22°C

31°C

10 h

85 mm

Våra resorter i Dominikanska republiken

Du kanske också är intresserad av...