Gör en modern tidsresa till en av Medelhavets eviga pärlor

• Underbara all inclusive-resor för familjesemester och wellnessresor
• En kulturell och gastronomisk medelpunkt
• Utforska uråldriga grekiska ruiner och lämningar
• Upptäck pittoreska kustsamhällen
• Njut av delikat medelhavsmat

Azurblå hav och idylliska småbyar

Från de idylliska byarna med vita sockerbitshus med blått tak på Santorini till Atens magnifika ruiner; Grekland har allt för en fantastisk semester. Det är ett perfekt resmål för givande familjesemester eller romantiska parresor, för kulturella äventyr tillsammans med dina favoritpersoner eller för en avkopplande strandsemester vid havet. Grekland har något för alla och här finns alltid något nytt att upptäcka.

Känn historiens vingslag

Grekland är så mycket mer än bara en semesterdestination. Här finns flera av världens mest betydelsefulla historiska fornlämningar och arkeologiska utgrävningar. Utforska Atens antika ruiner och lär dig allt om de gamla gudarna, gudinnorna, grekiska hjältarna och hjältinnorna under en familjevänlig semester som blandar dagens moderna bekvämligheter med spännande historielektioner som barnen kommer att älska.

En dionysisk fest

Vid sidan om sin kultur och historia har Grekland ett imponerande gastronomiskt arv. Alla de typiska medelhavsspecialiteterna – så som moussaka, taramosalata, souvlaki och kalamári – gör landet till en riktig drömdestination för foodisar. Åk på en all inclusive-semester vid den grekiska kusten och njut av delikata lokala oliver, färskfångad fisk och ett glas iskall ouzo med tårna i sanden intill Medelhavet.

Fakta om Grekland

Flygtid: Ca 3,5 timmar
Tidszon: EET - Eastern European Time
Valuta: Euro
Språk: Grekiska
Bästa tid att besöka: Maj – oktober
Berömt för: Födelseplatsen för modern demokrati, vacker övärld och antika fornlämningar

Våra resorter i Grekland

Njut av en luxuös europeisk all inclusive-semester i Grekland utan några som helst bekymmer med Club Med. Det grekiska värdret varierar mellan säsongerna och vilken del av landet du väljer att förlägga din resa till Grekland, men generellt sett är somrarna heta och vintrarna milda. Läs mer om våra all inclusive-resorter i Grekland och gör familjen redo för ett oförglömligt solsäkert äventyr!

Gregolimano

Club Med Gregolimano är ett idealiskt val för en havsnära all inclusive-semester på den grekiska ön Euboia. Resorten ligger inbäddad i en olivlund intill en strand, och har ett familjevänligt fokus med ett stort utbud av aktiviteter från dykning till vattenskidor.

Greklands väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Grekland

Grekland har mycket behagligt medelhavsklimat. Luftfuktigheten är låg och det regnar sällan. Under sommaren kan det bli väldigt varmt, inte minst i augusti då temperaturen kan ligga runt 34°C. Det gör det till en härlig tid på året att besöka Grekland; ni kan göra utflykter och upptäcka sevärdheter under de mer svala morgnarna, ligga vid poolen eller på stranden när det är extra hett mitt på dagen och sedan njuta av de milda grekiska kvällarna över en bit mat och ett glas vin.

Den bästa tiden att besöka Grekland är mellan maj och oktober, då temperaturen ligger mellan 25-34°C och vädret är torrt och soligt.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

16°C

25°C

9 h

23 mm

Juni

21°C

30°C

12 h

11 mm

Juli

24°C

33°C

12 h

6 mm

Augusti

24°C

34°C

11 h

6 mm

September

20°C

29°C

8 h

14 mm

Oktober

16°C

24°C

6 h

53 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

12°C

19°C

4 h

58 mm

December

9°C

15°C

3 h

98 mm

Januari

7°C

13°C

5 h

57 mm

Februari

7°C

14°C

6 h

74 mm

Mars

9°C

17°C

6 h

41 mm

April

12°C

20°C

7 h

31 mm

Du kanske också är intresserad av...