Upptäck den sicilianska livsstilen i Medelhavet

• Ett perfekt resmål för familjesemester och romantiska parresor
• Upptäck de romerska och grekiska fornlämningarna i Syrakusa
• Besök den grekiska teatern i Taormina
• Bestig vulkanen Etna
• Smaka på lokala marsalaviner och limoncello

En gyllene ö

För dig som drömmer om natursköna landskap och autentiska upplevelser i Medelhavet är Sicilien ett perfekt resmål. Den gyllene ön är idealisk för såväl familjesemester som romantiska parresor. Utforska antika fornlämningar, njut av härliga ögonblick med barnen på stranden och utforska det spännande inlandet fullt av böljande vingårdar, sömniga byar och kustsamhällen där livet levs lite långsammare.

Levande historia

På Sicilien finns mängder av grekiska och romerska fornlämningar. De är väldigt spännande att upptäcka oavsett om du gillar äventyr eller är intresserad av historia. Ta med familjen till de antika ruinerna i Syrakusa och utforska det häpnadsväckande Concordiatemplet i Agrigento. Bestig den aktiva vulkanen Etna och besök den antika grekiska teatern i Taormina som har spektakulära vyer över staden och ön.

Fantastiska smaker

Det sicilianska köket består av mycket fisk- och skaldjur som lagas med influenser från Medelhavet, Spanien och Mellanöstern. Och vem har inte hört talas om öns berömda citroner? Smaka på arancini och saracenaoliver under en upptäcktsfärd på landsbygden och bjud barnen på Siciliens berömda desserter så som cassata, cannoli, cassatine di sant agata, uppfriskande granita och kakor med smak av mandel, pistage och pinjenötter.

Fakta om Sicilien

Flygtid: Ca 3,5 timme
Flygplats: Palermo (PMO)
Tidszon: CET - Central European Time
Valuta: Euro
Språk: Italienska
Bästa tid att besöka: Maj – oktober
Berömt för: Vackra stränder och ett rikt historiskt kulturarv

Våra resorter i Sicilien

Njut av en luxuös europeisk all inclusive-semester på Sicilien utan några som helst bekymmer med Club Med. Det sicilianska värdret varierar mellan säsongerna, men generellt sett är somrarna varma och vintrarna milda. Läs mer om våra all inclusive-resorter på Sicilien och gör familjen redo för ett oförglömligt solsäkert äventyr!

Cefalù

Club Med Cefalù ligger uppflugen på grovhuggna klippor med milsvid utsikt över Medelhavet. Det är ett perfekt val för en all-inclusive semester på Sicilien där bekymmerslösa dagar kan ägnas åt den fridfulla, lokala livsstilen.

Kamarina

Välkommen till magnifika, soliga Sicilien på en all inclusive-semester vid havet. Bo i en charmig bungalow i natursköna omgivningar med vackra panoramavyer. På Club Med Kamarina förenas sport, wellness och avkoppling.

Kamarina Hotel

Club Med Kamarina vetter ut mot Medelhavet på Siciliens södra kust. Ett idealiskt val för en bekväm all inclusive-semester, med fin havsutsikt från privat möblerad terrass.

Siciliens väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad på Sicilien

Sicilien har ett soligt medelhavsklimat med härliga vårar, varma höstar och fantastiska subtropiska somrar. Det regnar väldigt lite under halva året, särskilt längs kusterna i syd och sydöst.

Den bästa tiden att besöka Sicilien är mellan maj och oktober, då är vädret torrt och soligt.

Du kanske också är intresserad av...