Mauritius guldkorn

En perfekt ö för att både koppla av och upptäcka nya äventyr

• Ett utmärkt resmål för familjer, par och vänner
• Fantastiska möjligheter till vattensporter och dykning
• Upptäck de underhållande strandbarerna längs Grand’Baie
• Besök Bois Cheris teodlingar och De sjufärgade jordarna
• Spela en runda golf på Mont Choisy Golf Course
• Dyk vid fantastiska korallrev som vimlar av tropiska fiskar

Ett vykortsvackert paradis

Den tropiska ön Mauritius är omringad av naturskyddade korallrev, kantad av turkost hav och har ett inland präglat av dramatiska höjder. Det omväxlande landskapet innebär att landet har ett stort och spännande utbud av saker att se och göra. Från adrenalinstinna äventyr till kulturella skatter och härliga dagar tillbringade på familjevänliga stränder.

En kulturell smältdegel

I Mauritius historia utmärker sig kryddhandlare, upptäcktsresande och pirater. Det har med tiden gjort Mauritius till en kulturell smältdegel med influenser och traditioner från jordens alla hörn. Här finns storslagna hinduiska gudabilder och vidsträckta sockerplantager, livliga kinesiska kvarter och mängder med utsökt gatumat med franska, indiska och afrikanska smakrötter. Det är en exotisk, exklusiv och omväxlande ö på vilken du alltid kommer att hitta nya upplevelser.

En strandälskares dröm

Mauritius vackra, palmkantade kustband tillhör landets främsta dragplåster. Här väntar kilometer efter kilometer av vita sandstränder, grovhuggna klippor och exotisk flora och fauna – perfekt för en härlig familjesemester. Luta dig tillbaka med en drink i skuggan under palmerna, känn energin återvända med soluppgångsyoga på stranden och åk på dyksafari runt de naturskyddade korallreven som vimlar av tropiska fiskar. Allt det här och mycket mer kan ni uppleva under en all inclusive-semester i paradisiska Mauritius.

Fakta om Mauritius

Flygtid: Cirka 14 timmar
Flyplats: Sir Seewoosagur Ramgoolams internationella flygplats
Tidszon: MUT (Mauritius Time)
Valuta: Mauritisk rupie (MUR)
Bästa tid att besöka: Maj-december
Högsäsong: Januari-april
Språk: Franska, engelska, mauritisk kreol
Berömt för: Vackra stränder, fantastisk dykning, mångkulturella traditioner

Våra resorter i Mauritius

Upptäck fantastiska sandstränder och imponerande bergslandskap när du besöker våra vackra och familjevänliga resorter i Mauritius. Våra luxuösa all inclusive-resor till Mauritius är bekymmersfria och passar alla i hela familjen, året runt. Vi erbjuder allt från tillbakalutad strandsemester på La Plantation d’Albion till aktiva dagar fulla av vattensporter på Albion Villas. Läs mer om våra all inclusive-resorter i Mauritius och gör familjen redo för solsäkert skoj!

Albion Villas

Ett idealiskt val för dig som drömmer om en underbar ö-upplevelse. Du välkomnas till en all-inclusive-semester i paradisiska Mauritius där Club Med Albion Villas moderna villor med privat pool ligger inbäddade i grönska ett litet stenkast från havet. Villorna har skön, avskild känsla samtidigt som det är nära till resortens gemensamma faciliteter vilket gör det lätt att njuta av det bästa av två världar – din egen lilla semesterbubbla och en uppsjö aktiviteter.

La Pointe aux Canonniers

Club Med La Pointe aux Canonniers med 4 Tridenter är vacker som ett vykort.
En livlig, färgstark tillflyktsort omgärdad av tropisk grönska. Oavsett vad ni letar efter kommer ni htita det här – så som en lång sandstrand intill en surrealistiskt turkos lagun, en myriad land- och vattensporter, kvalitetstid vid familjepoolen liksom barnklubbar för alla åldrar. Det innebär att föräldrar kan bege sig till Zen-zonen vid havet, enbart för vuxna.

La Plantation d'Albion Club Med

Club Med La Plantation d’Albion med 5 Tridenter är en plats där storslagen natur möter finaste elegans och den vänlighet som är karakteristisk för den mauritiska kulturen. Resorten består av 21 hektar som är fulla av frodig, väldoftande grönska intill en närmast orörd sandstrand.

Mauritius väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Mauritius

Mauritius är välsignat med ett varmt, tropiskt klimat som innebär soliga dagar och mild havsbris. Det finns två säsonger: varm, torr vinter mellan maj och december och het, fuktig sommar mellan november-april. Det regnar som mest mellan januari och april.

Den bästa tiden att besöka Mauritius är under lågsäsongen mellan maj-december då det är varmt, torrt och soligt med behagliga temperaturer mellan 23°C och 28°C.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

21°C

26°C

8 h

101 mm

Juni

20°C

24°C

8 h

76 mm

Juli

18°C

23°C

8 h

76 mm

Augusti

18°C

23°C

8 h

76 mm

September

18°C

24°C

8 h

50 mm

Oktober

20°C

25°C

8 h

50 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

21°C

27°C

10 h

50 mm

December

23°C

28°C

9 h

152 mm

Januari

24°C

28°C

9 h

228 mm

Februari

24°C

28°C

7 h

228 mm

Mars

23°C

28°C

8 h

178 mm

April

22°C

27°C

8 h

178 mm

Du kanske också är intresserad av...