Martiniques guldkorn

Uppfyll alla dina drömmar om en karibisk paradisö på färgstarka Martinique

• Ett perfekt resmål för både par och familjer
• Passar dig som vill utöva vattensporter, dyka och kitesurfa
• Vandra upp för den aktiva vulkanen Montagne Pelée
• Upplev fascinerande karibisk kultur med en dos fransk flär
• Njut av rik och omväxlande natur
• Ät färska tropiska frukter och drick berömd rhum agricole

Karibien på franska

Martinique, hem åt vad som kallas Karibiens Paris och den aktiva vulkanen Montagne Pelée, har ett fantastiskt varierande landskap som inbjuder till mängder av olika aktiviteter. Här väntar en härlig mix av karibisk och fransk kultur, mat och gästvänlighet. Grönskande miljöer på land blandas med paradisiska miljöer till havs, som gjorda för roliga vattensporter så som vattenskidor och wakeboarding.

Magiska ö-upplevelser

Martinique är en unik önation. Utforska kuststaden Sainte-Pierre med näpna gränder och ett vulkanmuseum. Shoppa lokalt hantverk och souvenirer i de livfulla fiskebyarna. Dyk och snorkla vid magiska undervattensvärldar. Se traditionella dansuppvisningar och upplev den perfekta solsemestern vid vackra stränder som Les Trois-Ilets och Grande Anse.

Vit sand, turkost hav

Oavsett om du är en soldyrkare som älskar att ligga på stranden eller vill ägna semestern åt att utforska vacker natur, kommer du att uppskatta en all inclusive-resa till Martinique. Vandra genom regnskogen i norr. Koppla av på drömstranden des Salines och underbara Cap Chevalier. Drick nationaldrinken ti-punsch och gå på rommuseet i St. James. Och hänge dig åt havet genom att dyka, snorkla, kitesurfa, djuphavsfiska och paddla kajak.

FAKTA OM MARTINIQUE

Flygtid: Uppåt 20 timmar inkl. 1 mellanlandning
Tidszon: AST - Atlantic Standard Time
Valuta: Euro
Språk: Franska och kreol
Bästa tiden att besöka: December-maj
Berömt för: Tropiskt paradis, fantastiska vattensporter

Våra resorter i Martinique

Paradisstränder, vattensporter och fascinerande karibisk kultur med franska inslag. På våra all inclusive-resorter i Martinique väntar magiska upplevelser. En all inclusive-semester med Club Med är bekymmersfri och passar hela familjen, året om. Oavsett om du drömmer om en strandsemester i Les Boucaniers eller aktiv resa till Karibien har våra all inclusive-resorter i Martinique något för dig.

Les Boucaniers

Färgstarka Club Med Boucaniers är det perfekta resmålet för en solig all-inclusive-semester i fantastiska omgivningar med behaglig temperatur. Här har alla segel hissats för att försäkra er en myriad av sporter och allt annat som kan önskas på er drömsemester i Martinique. Er undangömda bungalow ligger fint inbäddad i en tropisk trädgård.

Martiniques väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Martinique

Vädret i Martinique är hett och tropiskt med soliga kuster i söder och grönskande bergslandskap i norr. Ön har en varm, torr årstid som sträcker sig från december till april, vilket är det populäraste tiden på året att resa till Martinique. Regnsäsongen inträffar mellan juni och november, då är de flesta hotell stängda.

Den bästa tiden att besöka Martinique är mellan december och april när vädret är torrt och soligt, och temperaturen ligger runt 28-30°C.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

24°C

29°C

8 h

70 mm

Juni

25°C

31°C

7 h

140 mm

Juli

24°C

31°C

8 h

200 mm

Augusti

24°C

32°C

8 h

200 mm

September

24°C

32°C

7 h

220 mm

Oktober

15°C

31°C

7 h

230 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

22°C

30°C

7 h

200 mm

December

22°C

27°C

8 h

150 mm

Januari

22°C

27°C

8 h

100 mm

Februari

22°C

28°C

8 h

80 mm

Mars

22°C

28°C

8 h

60 mm

April

22°C

28°C

8 h

70 mm

Du kanske också är intresserad av…