Två vackra ögrupper som är ett äkta karibiskt paradis för dykare och snorklare

• Ett perfekt resmål för luxuös strandsemester och smekmånad
• Mängder med dykplatser vid korallrev och skeppsvrak
• Utforska grund med segelbåt, kajak och SUP-bräda
• Åk på valsafari och ägna dig åt fågelskådning
• Spela golf på exotiska golfbanor med fantastisk utsikt
• Njut av äkta lugn och ro i natursköna miljöer

Ett solsäkert semesterparadis

När du åker på semester till Turks- och Caicosöarna kan du välja mellan över 40 öar som badar i karibiskt solsken. Den här två solsäkra ögrupperna har hundratals stränder, en av dem är Grace Bay som av många anses vara världens vackraste sandstrand. Turks- och Caicos är ett pefekt resmål för en solsemester kantad av vattensporter som snorkling och dykning liksom romantiska upplevelser.

Naturnära upplevelser i världsklass

Dyk ner under vågorna och upptäck färgstarka korallrev och spännande skeppsvrak. Tillbringa en eftermiddag med snorkling vid ett korallrev och spana på knölvalar. Simma med stingrockor vid Gibbs Cay och träffa leguanerna vid Little Water Cay på Iguana Island. Utforska Conch Bar Caves med fängslande stalakiter och stalagmiter, taínofolkets artefakter och underjordiska laguner. De spännande aktiviteterna på Turks- och Caicos tycks oändliga.

Luxuösa all inclusive-resor för vuxna

Turks- och Caicosöarna är ett perfekt resmål för karibiska all inclusive-semestrar. Öva på din golfsving på golfklubben Provo Golf Club och upptäck Grand Turks saltvattendammar. Paddla kajak genom mangroveträsken och lär dig segla ombord en Hobie Cat. Njut av färskfångad grillad fisk och andra lokala specialiteter. Allt medan solen och det ljumma turkosa havet får alla bekymmer att glömmas bort.

Fakta om Turks- och Caicos

Flygtid: Cirka 16 timmar (inkl. 1 stopp)
Flygplats: Providenciales International Airport
Tidszon: EST (Eastern Standard Time)
Valuta: Amerikansk dollar (USD)
Språk: Engelska
Bästa tid att besöka: Januari – maj
Berömt för: Exotiska öar, världens bästa stränder och rikt undervattensliv

Våra resorter i Turks- och Caicos

Upplev en sagolik ögrupp i Karibien när du besöker Club Meds resort enbart för vuxna på Turks- och Caicosöarna. Våra luxuösa all inclusive-resor till Turks- och Caicos är skönt bekymmersfria och perfekta för par, året runt. Oavsett om ni vill uppleva en strandsemester eller åka på sparesa på en exklusiv resort kommer Club Med att uppfylla era drömmar. Läs mer om våra romantiska all inclusive-resor för par till Turks- och Caicos och gör er redo för en solsäker semester på några av de vackraste öarna i Karibien.

Turkoise

Turks- och Caicosöarna är en himmelsk miljö att tillbringa en all inclusive semester i. Club Med Turkoise är enbart för vuxna – och så fort ni sätter foten här kommer ni att förstå namnet. Resorten ligger utmed en fantastisk turkos lagun och är ett riktigt dykparadis. Men det passar också par som drömmer om sol, njutning och ett stort utbud av sporter, toppat med skön stämning.

Turks- och Caicos klimat och väder

Genomsnittligt väder per månad på Turks- och Caicosöarna

Turks- och Caicosöarna har ett torrt tropiskt klimat med heta sommarmonsuner mellan maj och oktober och varma torra vintrar mellan november och april.

Den bästa tiden att besöka Turks- och Caicos är mellan januari och maj. Då är vädret torrt och behagligt och temperaturen kan gå upp till 30°C.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

22°C

30°C

7 h

45 mm

Juni

23°C

31°C

7 h

40 mm

Juli

24°C

32°C

8 h

35 mm

Augusti

24°C

32°C

8 h

45 mm

September

23°C

32°C

7 h

70 mm

Oktober

23°C

31°C

7 h

90 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

22°C

29°C

6 h

120 mm

December

21°C

27°C

6 h

100 mm

Januari

20°C

27°C

7 h

55 mm

Februari

20°C

27°C

7 h

45 mm

Mars

20°C

28°C

7 h

35 mm

April

21°C

29°C

8 h

45 mm

Du kanske också är intresserad av…