Turkiets höjdpunkter

Sol, bad och mängder att se och göra gör Turkiet till ett perfekt resmål för familjesemestern

• Perfekt för familjevänlig sommarsemester och kulturella rundresor
• Besök Antalyas historiska lämningar och charmigt trånga gränder
• Njut av den livliga, vänliga stämningen på lokala kaffebarer
• Utforska Taurusbergen under ett äventyr med en 4x4
• Segla längs den turkosa kusten ombord en traditionell caique
• Skriv in barnen på flygande trapets-skola

En resa ni aldrig glömmer

Under en all inclusive-semester i Turkiet med Club Med njuter ni av tillbakalutad lyx och skönt klimat. När ni inte njuter på en naturskön sandstrand kan ni välja mellan ett stort utbud av äventyr både på land och till havs. Ni kommer garanterat att skapa minnen för livet.

Något för alla

Våra resor till Turkiet har något för alla. På resorten erbjuds vattensporter liksom mängder av andra aktiviteter så som tennis och bågskytte. Åk på utflykter till spännande Istanbul och upptäck gamla monument som får det att svindla. Utforska fascinerande Beldibi och dess förhistoriska lämningar. Åk linbana upp till Tahtalibergets topp och njut av fantastiska vyer.

En upplevelse för alla sinnen

Turkiet är ett färgglatt paradis med azurblått hav, gyllene stränder och grönskande landskap. Strosa på Kemers livliga gator och testa din förmåga att pruta på den härliga marknaden. Hoppa ombord en båt och åk på en fantastisk havsutflykt till den sjunkna staden Simena. Rid genom landsbygden präglad av väldoftande aromer och uråldriga träd.

Fakta om Turkiet

Flygtid: Cirka 3,5-4 timmar
Tidszon: TRT - Turkey Time
Valuta: Turkisk lira (TL)
Språk: Turkiska
Bästa tid att besöka: Juni-september
Berömt för: Vacker natur, vackra stränder och historiska lämningar

Våra resorter i Turkiet

Njut av en luxuös europeisk all inclusive-semester i Turkiet utan några som helst bekymmer med Club Med. Värdret i Turkiet varierar mellan säsongerna och var i landet du befinner dig, men generellt sett är somrarna utmed Medelhavskusten heta och vintrarna milda och regniga. Läs mer om våra all inclusive-resorter i Turkiet och gör familjen redo för ett oförglömligt äventyr!

Palmiye

Club Med Palmiye är ett litet paradis intill en vidsträckt sandstrand i södra Turkiet. Här innebär er all inclusive-semester tillgång till ett stort utubd av vattensporter liksom mängder av andra aktiviteter för alla åldrar. Det finns något som passar för alla vid det här färgstarka resmålet intill Medelhavet, oavsett om ni reser med vänner eller hela familjen.

Palmiye Hotel

Välkommen till en av Club Meds mest fridfulla oaser, Palmiye Hotel i södra Turkiet. Den vackra resorten präglas av blommor och grönska, och har vidsträckta vyer över havet intill en stillsam sandstrand. Utbudet av sport och avkoppling är stort, ett idealiskt val för en all inclusive-semester att minnas för livet.

Bodrum Palmiye

Club Med Bodrum Palmiye ligger vackert vid en halvö i Egeiska havet, i lä från vind och starka strömmar. Här innebär en all-inclusive-semester stunder av ren lycka.

Turkiets väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Turkiet

Klimatet i Turkiet varierar kraftigt beroende på var i landet du befinner dig och när du reser hit. Club Meds resorter ligger utmed Medelhavskusten och Egeiska havet som präglas av heta, torra somrar och milda, fuktiga och kalla vintrar.

Juli är den varmaste månaden på året med uppåt 13 timmar sol om dagen och temperaturer som kan stiga till 34°C. Perfekt för alla soldyrkare! Januari är årets kallaste månad, då kan temperaturen sjunka till så lite som 6°C och i december regnar det i genomsnitt 210 millimeter.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

15°C

26°C

11 h

20 mm

Juni

18°C

31°C

10 h

12 mm

Juli

21°C

34°C

13 h

10 mm

Augusti

21°C

33°C

12 h

10 mm

September

18°C

31°C

11 h

10 mm

Oktober

14°C

26°C

9 h

90 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

9°C

20°C

7 h

180 mm

December

7°C

16°C

5 h

210 mm

Januari

5°C

15°C

5 h

180 mm

Februari

6°C

15°C

7 h

130 mm

Mars

7°C

18°C

7 h

80 mm

April

10°C

21°C

9 h

80 mm

Du kanske också är intresserad av...