Gyllene stränder, perfekta bakverk, anrika vingårdar och romantiska storstäder

• Perfekt för familjesemester både på sommaren och vintern
• Njut av fantastiskt god mat
• Upptäck Medelhavskustens azurblå stränder
• Utforska vingårdar och smaka på lokala drycker
• Se Eiffeltornet, Louvren och Versailles

Fransk finess

Från de världsberömda gatorna i Paris till de böljande vingårdarna i Bordeaux via Medelhavskustens gyllene sandstränder; den franska livsstilen är verkligen något alldeles särskilt. Det här spännande och vackra landet erbjuder något för varje slags resenär, oavsett om du drömmer om en romantisk storstadsupplevelse, en rundresa anpassad efter kulinariska upptäckter, världens bästa skidåkning eller en all inclusive-semester vid havet.

Kulturella skatter

Att åka upp i Eiffeltornet, besöka Louvren och strosa runt Versailles är alla måsten. Men Frankrike bjuder på så mycket mer, det är en skattkista full av konst, historia och upplevelser som passar lika bra för familjevänlig semester som för kulturfokuserade rundresor. Besök det slottsliknande Mont-Saint-Michel med barnen, lär dig allt om parfymens historia på Fragonard Musée du Parfum och spana på världskändisar längs Promenade de la Croisette i Cannes.

Kulinariska upptäckter

Du behöver inte vara fullfjädrad foodie för att uppskatta Frankrikes oslagbara kök och alla lokala specialiteter. Smaka delikata ostron på Île d'Oléron liksom tapenade och anchoïade i Provence. Bjud barnen på färgglada macarons, söta eclairs och krämiga mille-feuille som får dem att minnas familjesemestern för resten av livet. Vuxna har utsökta lokala viner, champagne och cognac att njuta av.

Fakta om Frankrike

Flygtid: Cirka 3 timmar
Tidszon: CET - Central European Time
Valuta: Euro
Språk: Franska
Bästa tid att besöka: Maj-september
Berömt för: Rikt kulturarv, gastronomi och historia

Våra resorter i Frankrike

Luta dig tillbaka, koppla av och upplev den sanna innebörden av en luxuös europeisk all inclusive-semester i Frankrike med Club Med. Det franska värdret varierar kraftigt mellan säsongerna och var i landet du befinner dig, här kan du njuta av allt från äkta vinterparadis i de norra och centrala delarna till nära nog tropiska soldagar i södern. Här listar vi alla våra luxuösa resorter i Frankrike exklusive våra skidorter i franska Alperna.

Opio en Provence

Provence är en idealisk plats att ladda batterierna. Club Med Opio en Provence ligger i bergen i närheten av Cannes, och erbjuder allt ni kan drömma om under en all inclusive-semester. Mängder av sporter, fullständig avkoppling, enastående miljöer och vänlig personal som står redo att hjälpa till med vad ni än önskar er.

La Palmyre Atlantique

Oavsett om ni är på semester med vänner eller familj är Club Med La Palmyre Atlantique ett gott val. Här hälsas ni välkomna till bungalows vilka smälter in i den vackra omgivningen som präglar den franska regionen Charente-Maritime, på en all inclusive-semester full av aktiviteter som golf, tennis, segling och mountainbiking.

Vittel Golf Ermitage

Välkomen till Club Med Vittel Golf Ermitage, en storslagen lantegendom med anor från 1930-talet som är omgärdad av den välvårdade golfbanan Mont Saint Jean. Här finns alla förutsättningar för en njutningsfull all inclusive-familjesemester som präglas av golf, cykling och total avkoppling på den franska landsbygden.

Frankrikes klimat och väder

Genomsnittligt väder per månad i Frankrike och på Korsika

Generellt sett har Frankrike kalla vintrar och milda somrar. Men klimatet skiljer sig mellan norr och söder – i norra Frankrike är det ofta fuktigt och svalt medan de i södra Frankrike ofta är hett och torrt. Men förutom i Alperna råder inga extrema klimatförhållanden, även om den sköna Medelhavskusten emellanåt kan kännas rent tropisk med sin värme och sina stränder inramade av azurblått hav.

Den bästa tiden att besöka Frankrike är i juli och augusti, då ligger medeltemperaturen runt 25°C på fastlandet och runt 27°C på ön Korsika. Juli är den solsäkraste månaden med åtta timmar sol på fastlandet och tolv timmar sol på Korsika.

Klimat och väder

Sommarhalvåret

Lägsta genomsnitt

Högsta genomsnitt

Soltimmar

Nederbörd

Maj

11°C

20°C

6 h

26 mm

Juni

14°C

23°C

6 h

24 mm

Juli

16°C

25°C

8 h

22 mm

Augusti

16°C

25°C

8 h

21 mm

September

13°C

21°C

8 h

16 mm

Oktober

10°C

16°C

5 h

25 mm

Vinterhalvåret

Lägsta genomsnitt

Högsta genomsnitt

Soltimmar

Nederbörd

November

6°C

11°C

2 h

22 mm

December

3°C

8°C

2 h

26 mm

Januari

3°C

7°C

1 h

18 mm

Februari

3°C

8°C

2 h

22 mm

Mars

5°C

12°C

2 h

24 mm

April

7°C

16°C

5 h

25 mm

Korsikas väder

Sommarhalvåret

Lägsta genomsnitt

Högsta genomsnitt

Soltimmar

Nederbörd

Maj

11°C

21°C

9 h

40 mm

Juni

14°C

25°C

11 h

19 mm

Juli

16°C

27°C

12 h

11 mm

Augusti

17°C

27°C

11 h

20 mm

September

14°C

24°C

9 h

44 mm

Oktober

12°C

21°C

6 h

87 mm

Vinterhalvåret

Högsta genomsnitt

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

11°C

21°C

9 h

40 mm

December

14°C

25°C

11 h

19 mm

Januari

16°C

27°C

12 h

11 mm

Februari

17°C

27°C

11 h

20 mm

Mars

14°C

24°C

9 h

44 mm

April

12°C

21°C

6 h

87 mm

Du kanske också är intresserad av...