Kinas guldkorn

Upptäck Kina, ett majestätiskt och praktfullt land

• Ett perfekt resmål för äventyrliga familjer och kulturintresserade
• Ett idealiskt val för annorlunda skidresor och strandsemester
• Se kinesiska muren, Förbjudna staden och Guilins karstlandskap
• Prova det äkta kinesiska köket och dess stora skolor
• Öva på kinesiska kulturuttryck som kalligrafi och taiji
• Njut av traditionella kinesiska huvud-, fot- och kroppsmassager

En uråldrig civilisation

Kina har varit en civilisation i flera tusen år och lockat resenärer nästan lika länge. Det enorma landet rymmer mängder av olika språk och landskap. Från bergskedjor till paradisstränder, barrskog och grässlätter till tropisk grönska, från kinesiska muren till Yangtseflodens raviner och Guilins sockertoppar. Kina är ett förtrollande och mångfascetterat resmål olikt alla andra.

Oändligt med sevärdheter

I Kina finns otroligt mycket att se och uppleva. Handla porslin på marknaderna i Shanghai. Utforska Förbjudna staden som finns med på Unescos världsarvlista. Promenera över Himmelska fridens torg och strosa längs kinesiska muren. Glid fram på spektakulära Yangtsefloden. Besök storstäder med en hänförande blandning av öst och väst.

Kultur och heta kryddor

Kina är det till ytan största landet i Östasien och världens folkrikaste land med 1,4 miljarder invånare. Det är med andra ord inte konstigt att Kina rymmer många traditioner och kulturer. Det är ett utmärkt resmål för äventyrliga familjer. Besök teodlingar, gå en kurs i kinesisk kalligrafi och öva på taiji. Ät äkta kinesisk mat som det heta Szechuanköket och det lite mildare kantonesiska köket. Åk skidor och koppla av på drömmiga stränder.

FAKTA OM KINA

Flygtid: 10-15 timmar
Tidszon: CST – China Standard Time (i Peking)
Valuta: Renminbi (kinesiska yuan, CNY)
Språk: Kinesiska (mandarin)
Bästa tid att besöka: April-juni samt september-oktober
Berömt för: Historia, kultur, vacker natur

Våra resorter i Kina

Njut av en äventyrlig skidresa eller en familjevänlig sommarsemester i majestätisk miljö. Våra luxuösa och bekymmersfria all inclusive-resor till Kina är perfekta för familjer, året om. Oavsett om du vill susa utför skidbackarna i Yabuli, uppleva strandsemster i Sanya eller åka på en aktiv resa till Guilin har våra kinesiska resorter vad du drömmer om. Här nedan ser du alla våra all inclusive-resorter i Kina på vilka du kan uppleva både skidresor och solsemester.

Sanya

Club Med Sanya ligger på den sydligaste spetsen av ön Hainan, ett stenkast från Hongkong. Hainan kallas ibland för ”Kinas svar på Hawaii” och är en kulturell smältdegel i Sydkinesiska havet med tropiskt klimat, turkost vatten och frodig grönska. Välj Kina på din nästa all inclusive-semester tillsammans med familj eller vänner, och upptäck någonting helt nytt.

Sanya
Sanya
4 tridenter

Guilin

Njut av en underbar all inclusive-semester på Club Med Guilin i regionen Guangxi i sydvästra Kina. Resorten ligger omgärdad av sagolika berg intill natursköna Lifloden och på tomten finns en fantastisk skulpturpark. Här finns idealiska förutsättningar att prova på taiji (tai-chi) eller flygande trapets i autentisk kinesisk miljö.

Guilin
Guilin
4 tridenter

Yabuli

Varför inte boka en skidresa till Asien? Yabuli är Kinas främsta skidort, med fantastiskt snösäkert läge bland bergen i den nordöstra provinsen Heilongjiang som gränsar mot Ryssland. Vår ypperliga resort Club Med Yabuli erbjuder en annorlunda all inclusive-skidsemester där alla tänkbara sporter finns att roa sig med i en unik kinesisk miljö. Välkommen till en helt ny slags vintersemester!

Beidahu

Nordöstra Kina är berömt för sina långa vintrar med mycket snö, och det är här Club Med har öppnat en familjevänlig vinterresort. Club Med Beidahu erbjuder unik skidsemester i hjärtat av ett bergsreservat, där bekvämligheten med all-inclusive möter unika kinesiska traditioner. Den moderna byggnadens design är inspirerad av naturen.

Du kanske också är intresserad av…