Guadeloupes guldkorn

Ett karibiskt paradis med europeisk charm och oändligt med äventyrliga upptäckter

• Perfekt för äventyrlig familjevänlig semester och romantiska resor
• Handla lokalt hantverk, kryddor och rom på marknaden vid vattnet
• Vandra till Chutes du Carbet och se de tre vattenfallen
• Besök stilla vikar och havet runt Grande-Terre som passar både för bad och segling
• Dyk vid Pigeon Island och upptäck korallrevets undervattensliv
• Åk på motorbåtsutflykt och utforska Rivière Salées mangroveträsk

Karibisk själ, gallisk flärd

Vulkaniska ön Basse-Terre, sandstränderna som kantar Grande-Terre och så förstås alla de andra små öarna som ligger längst österut i Små Antillerna… Alla öar som ingår i Guadeloupe bjuder på någonting unikt och speciellt som kombinerar karibisk och kreolsk själ med inslag av fransk kolonialhistoria. Guadeloupe är ett perfekt resmål i Karibien för dig som drömmer om vackra sandstränder och fantastiska tropiska landskap och miljöer.

En ö full av upptäckter

Det finns så mycket att upptäcka under en all inclusive-resa till Guadeloupe. Utforska La Désirade, en före detta leprakoloni med en förtrollande folktom strand. Vandra genom den frodiga djungeln, bada i dramatiska vattenfall och utforska djur- och växtlivet. Njut av utsikten vid Pointe des Châteaux och ägna flera dagar åt snorkling, vindsurfing och riktigt god mat.

Äventyret väntar

En semester i Guadeloupe är full av äventyr. Bestig vulkanen Soufrière som är en del av bergskedjan Les Mamelles i Guadeloupe National Park, och koppla sedan av i en het källa. Besök plantager som odlar banan, ananas och socker under en häftig 4x4-utflykt. Vandra över regnskogens tak på en så-kallad skywalk, repbroar som är dragna mellan trädtopparna, på Guadeloupe Zoo. Besök fascinerande Fort Napoléon des Saintes, ett museum tillägnat Guadeloupes ögrupp Îles des Saintes historia, kultur och miljö.

Fakta om Guadeloupe

• Flygtid: Cirka 18 timmar (inkl. 1 stopp)
• Tidszon: AST (Atlantic Standard Time)
• Valuta: Euro
• Språk: Franska och kreol
• Bästa tid att besöka: December–maj
• Berömt för: Världens vackraste stränder, tropiskt öliv och marint undervattensliv

Våra resorter i Guadeloupe

Få ut ännu mer av semestern genom att resa till vår majestätiska och familjevänliga all inclusive-resort i Guadeloupe. Våra luxuösa all inclusive-resor till Karibien är perfekta för hela familjen, året runt. Res till Guadeloupe med Club Med för att njuta av allt från härlig strandsemester till fartfyllda aktiva resor. Läs mer om våra all inclusive-resorter i Guadeloupe och gör dig redo att åka på semester i Karibien.

La Caravelle

Club Med La Caravelle ligger på Grande Terre, en av Guadeloupes två huvudöar. Här hälsas ni välkomna på en storartad karibisk all-inclusive-semester. Dagarna är fulla av den en perfekta balansen mellan aktiviteter – vindsurfning, segling, flygande trapets och mycket mer – och avkoppling i form av soldränkta timmar på stranden. Från och med juli 2019 är utbudet för familjer utökat på resorten.

Guadeloupes klimat och väder

Genomsnittligt väder per månad i Guadeloupe

I Guadeloupe är det sommar med tropisk värme året runt. Det finns en torr säsong mellan januari och juni och en säsong med mer fuktigt och regnigt klimat mellan juli och december. Den bästa tiden att besöka Guadeloupe är mellan december och april. Då är vädret varmt och torrt och temperaturen stiger upp till 29°C – 30°C.

Du kanske också är intresserad av...