Upplev en underbar semester i de tusen leendenas land

• Ett perfekt resmål för sagolik familjesemester och smekmånad
• Besök den flytande marknaden i Bangkok
• Se smaragdbuddhan i templet Wat Phra Kaeo
• Njut av autentisk thailändsk mat och dagsfärsk tropisk frukt
• Se en äkta thailändsk dansföreställning

Vänligt - och familjevänligt

Tropiska öar, färgstarka städer och djungeläventyr. Thailand är ett perfekt resmål för både upptäcktslystna resenärer och familjer som vill semestra i lugn och ro. Beställ mat från nudelstånd längs vägkanten och gå en matlagningskurs med barnen under vilken ni lär er laga grön thaicurry tillsammans. Gå på en muay thai-match på Lumpinee Stadium, och varför inte gå en kurs i thaiboxning själv?

Tempel och flytande marknader

Thailands tempel är häpnadsväckande och vördnadsvärda. Se smaragdbuddhan i templet Wat Phra Kaeo på nära håll och cykla runt ruinerna vid Sukhothai. Barn älskar att träffa aporna som bor i den historiska tempelstaden Ayutthaya. Utforska den flytande marknaden i Bangkok liksom Chatuchak som är en av de största marknaderna i världen.

Turkost hav och paradisöar

Thailand har över tusen tropiska öar omgärdade av turkost vatten. Här doftar brisen jasmine och rökelse och de vita sandstränderna sträcker på sig så långt öat kan nå. Perfekt för familjesemester! Njut av färsk mango, ananas och papaya, simma med tropiska fiskar och njut av den avkopplade, vänliga stämningen som uppstår under en all inclusive-semester intill Andamanhavet.

Fakta om Thailand

Flygtid: Ca 10 timmar till Bangkok, ca 14 timmar till Phuket
Tidszon: ICT - Indochina Time
Valuta: Baht (THB)
Språk: Thai
Bästa tid att besöka: November – maj
Berömt för: Tropiska stränder och rikt kulturarv

Våra resorter i Thailand

Luta dig tillbaka, koppla av och upplev den sanna innebörden av en luxuös asiatisk all inclusive-semester på Phuket i Thailand med Club Med. Njut av tropisk värme, paradisiska stränder och familjevänliga aktiviteter. Läs mer om våra all inclusive-resorter i Thailand och gör familjen redo för solsäkra äventyr!

Phuket

Club Med Phuket i natursköna Kata Bay är ”zen”, här handlar allt om lugn och ro. Bungalows byggda i typisk thailändsk stil ligger inbäddade i härlig grönska intill det turkosa havet vilket skapar en tidlös paradiskänsla. En all inclusive-semester i Thailand att minnas länge, länge.

Thailands väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Thailand

Thailands tropiska klimat innebär underbart solsken och varmt väder under hela året. Det finns tre årstider som brukar benämnas den varma, den blöta och den svala. Under den varma årstiden mellan mars och juni kan temperaturen stiga till 40°C, under regnperioden mellan juli och oktober inträffar spridda monsuner och den svala årstiden mellan november och februari då temperaturen håller sig över 20°C men ofta under 30°C.

Den bästa tiden att besöka Thailand är mellan november och februari, då är vädret torrt och soligt och temperaturen ligger ofta mellan 26-29°C. Perfekt för att både utforska tempel och marknader liksom ligga på stranden.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

26°C

34°C

8 h

180 mm

Juni

26°C

33°C

6 h

180 mm

Juli

26°C

33°C

5 h

180 mm

Augusti

26°C

33°C

5 h

170 mm

September

25°C

32°C

5 h

220 mm

Oktober

25°C

32°C

6 h

190 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

24°C

31°C

8 h

40 mm

December

21°C

31°C

9 h

10 mm

Januari

21°C

32°C

9 h

10 mm

Februari

23°C

33°C

8 h

10 mm

Mars

25°C

34°C

9 h

50 mm

April

26°C

34°C

8 h

110 mm

Du kanske också gillar...