Mexikos guldkorn

Förbered dig på uråldrig historia, spännande kultur och god mat i solsäkra Mexiko

  • Perfekt för familjevänlig semester och parresor med mycket kultur
  • Njut av eleganta restauranger och lyxshopping i Ixtapa
  • Upplev den sagolika miljön runt den kritvita sandstranden i Tulum
  • Cykla genom djungeln och simma i naturliga sötvattenpooler
  • Hitta din nya taco-favorit bland de många matstånden i Morelia
  • Simma med delfiner i det kristallklara Karibiska havet

Avkoppling - och upptäckter

Upptäck landets perfekta blandning av lyx och äventyr för hela familjen under en all inclusive-semester i Mexiko. Njut av solen på resorten, fördjupa dig i Aztekrikets historia och upplev Mexikos moderna kultur och fantastiskt goda mat. Det här är en plats som förtrollar alla sinnen!

Spännande historia

Utforska Chichén Itzá, en av de mest berömda arkeologiska utgrävningsplatserna som också finns med på UNESCOs världsarvslista. Krydda resan med mysterium och äventyr genom att besöka La Chole där det sägs att det spökar bland de arkeologiska ruinerna. Upptäck vackra Valladolids pastellfärgade kolonialarkitektur.

Kultur och mat

Måla dig för att delta i det traditionella firandet av Día de los Muertos. Handla fantastiskt lokalt hantverk, målade tallrikar och broderade filtar i Patzcuaro. Njut av kryddstarka tamales, chilaquiles och tacos i Mexico City eller färsk fisk i någon sömnig fiskeby. Och tillbringa timme efter timme på en vit standstrand intill turkost hav. En familjesemester i Mexiko är en oförglömlig upplevelse.

Fakta om Mexiko

Flygtid: Cirka 17 timmar (inkl. 1 stopp)
Tidszoner: CST - Central Standard Time (Mexico City), EST - Eastern Standard Time (Cancún)
Valuta: Mexikansk peso (MXN)
Språk: Spanska
Bästa tid att besöka: December-april
Berömt för: Vackra stränder, god mat och spännande kultur

Våra resorter i Mexiko

Kom nära Mexikos rika kultur på någon av våra majestätiska familjevänliga resorter. Våra luxuösa all inclusive-resor till Mexiko är bekymmersfria och passar alla i hela familjen oavsett när ni väljer att åka. Välj mellan allt från lugn strandsemester i Cancún till aktiv semester i Ixtapa Pacific. Läs mer om våra all inclusive-resorter i Mexiko och gör dig redo för nästa solsäkra upplevelser!

Cancún

Club Med Cancún Yucatán är ett perfekt val för en all-inclusive-semester i Mexiko. Här är dagarna ett soldränkt pärlband av ömsom avkoppling, ömsom aktiviteter vid den vackraste stranden i Cancún. Det är också ett utmärkt val för att få den ultimata Club Med-upplevelsen med en mängd sporter att prova på: flygande trapets, tennis, fitness och vattenskidor, för att nämna några. Lägg därtill rika historiska lämningar efter Mayacivilisationen samt goda möjligheter att se allt från krokodiler till delfiner i en praktfull havsmiljö med turkost vatten ovan mäktiga korallrev.

Cancún
Cancún
Exclusive Collection Space

Cancún

Mexiko

Ixtapa Pacific

Club Meds resort Ixtapa Pacific är perfekt utgångspunkt för en all inclusive-semester i Mexiko. Här väntar en fantastisk blandning av wellness, avkoppling och sportiga aktiviteter i en miljö präglad av finkorniga sandstränder och varma färgskalor.

Mexikos väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Mexiko

Mexikos klimat ser olika ut i olika delar av landet. Temperaturen längs kusterna är varm året om. Det är torrt och soligt mellan december och maj. Orkansäsongen inträffar mellan juni och november, men även under denna period skiner solen en hel del.

Den bästa tiden att besöka Mexiko är i april-maj samt november-december där vädret är torrt och medeltemperaturen ligger omkring 32°C.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

24°C

33°C

11 h

28 mm

Juni

25°C

33°C

10 h

109 mm

Juli

25°C

33°C

11 h

115 mm

Augusti

25°C

34°C

11 h

181 mm

September

25°C

34°C

9 h

270 mm

Oktober

24°C

31°C

8 h

177 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

23°C

30°C

8 h

104 mm

December

21°C

28°C

8 h

87 mm

Januari

21°C

28°C

8 h

43 mm

Februari

21°C

29°C

9 h

46 mm

Mars

22°C

30°C

10 h

40 mm

April

23°C

32°C

10 h

27 mm

Du kanske också gillar...