Brazil Highlights

Det största landet i Sydamerika bjuder på historia, natursköna landskap och karneval

• Ett fantastiskt resmål för äventyrliga familjer
• Besök de världsberömda stränderna Copacabana och Ipanema
• Dansa hela natten under karnevalen i Rio
• Segla mellan Escuna och Itaparica
• Utforska natursköna lagunen Lagoa Rodrigo de Freitas

Samba, Copacabana och karneval i Rio

Välkommen till det vidsträckta sydamerikanska land som rymmer allt från Amazonas regnskogar till Bahias tropiska stränder. Med en själ som dansar till sambarytmer, som både är syrlig som en caipirinha och elegant som capoeira. Brasilien är ett exotiskt och spännande resmål. Todo bom!

Exotiskt och familjevänligt

Det finns inget land i världen likt Brasilien för er som drömmer om en familjevänlig semester. Upptäck Amazonas med en helt unik biologisk mångfald och sagolika lilla Trancoso kantat av paradisstränder. Segla utmed Rio Mambucaba och njut av traditionella maträtter som feijoada och moqueca. Besök storstaden Salvador som är centrum för Brasiliens afrikanska kultur vilket gör sig påmint i allt från matlagning till danser och musik.

Gränslösa kontraster

Från Sockertoppen och Cristo Redentor i Rio de Janeiro till azurblått hav intill vackra sandstränder; en all inclusive-resa till Brasilien är ett minne för livet. Åk på spännande båtutflykt till mäktiga Iguazúfallen och på kryssning längs Amazonasfloden. Kombinerad storstads- och solsemester, bo i en bungalow på styltor och dansa till härlig samba och salsa. Här väntar både elegans och överraskningar.

FAKTA OM BRASILIEN

Flygtid: Cirka 15 immar inkl. 1 mellanlandning
Tidszon: UTC−2 till UTC−4
Valuta: Real (BRL)
Språk: Portugisiska
Bästa tid att besöka: November-mars
Berömt för: Vackra stränder, karnevalen i Rio, fantastisk natur

Våra resorter i Brasilien

Stränder, sevärdheter, stekande sol, sambarytmer och en världsberömd passionerad livsstil. På våra all inclusive-resorter i Brasilien väntar sagolika upplevelser. En all inclusive-semester med Club Med är bekymmersfri och passar hela familjen, året om. Oavsett om du drömmer om en strandsemester i Trancoso, en golfresa till Rio Das Pedras eller en sparesa till Itaparica har våra brasilianska all inclusive-resorter något för dig.

Rio Das Pedras

Livliga Rio de Janeiro ligger så nära, men på Club Med Rio Das Pedras råder fullständig naturskön stillhet. Vår ekoresort ligger i Atlantskogen, en region med flera olika slags regnskog, savann och mangrove som sträcker sig längs Brasiliens Atlantkust hela vägen in mot Paraguay och Argentina. Det är en fantastisk semesterpärla mitt i biosfärreservatet som har alla förutsättningar för en unik all inclusive-upplevelse med brasiliansk touch. Club Med Rio Das Pedras är en 4Ψ-resort, men inbegriper också La Réserve 5Ψ Luxury Space.

Trancoso

Club Med Trancoso är en resort långt utöver det vanliga. Beläget bortom de mest upptrampade turiststigarna i Brasilien bjuds såväl en avskild, vidsträckt sandstrand som en magnifik golfbana uppe på klipporna. Här finns allt ni önskar er av en all inclusive-familjesemester i Brasilien – sport och aktiviteter, god mat och skön avkoppling i exotisk miljö.

Lake Paradise

Club Meds resort Lake Paradise är det perfekta valet för en all inclusive-semester i lugn och ro på brasilianska landsbygden. Ladda de själsliga batterierna med avkoppling vid poolen, segling på sjön Represa Taiaçupeba eller en runda golf. Club Med Lake Paradise är en grön lustgård, en ynka timme från São Paulo.

Brasiliens väder och klimat

Genomsnittligt väder per månad i Brasilien

Både till ytan och befolkningen är Brasilien det femte största landet i världen liksom det största landet i Sydamerika. Klimatet är tropiskt utom i sydligaste delen där det är tempererat. Men det är varmt och solsäkert i hela landet. Perfekt för strandsemester och utomhusaktiviteter.

Den bästa tiden att besöka Brasilien är mellan maj och november då vädret är torrt och varmt med temperature mellan 25°C och 27°C.

På sommaren

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

Maj

20°C

26°C

6 h

86 mm

Juni

19°C

25°C

6 h

80 mm

Juli

18°C

25°C

6 h

56 mm

Augusti

19°C

26°C

7 h

51 mm

September

19°C

25°C

5 h

87 mm

Oktober

20°C

26°C

5 h

88 mm

På vintern

Lägst medeltemperatur

Högst medeltemperatur

Soltimmar

Nederbörd

November

21°C

27°C

6 h

96 mm

December

22°C

29°C

6 h

169 mm

Januari

23°C

30°C

7 h

114 mm

Februari

24°C

30°C

7 h

105 mm

Mars

23°C

29°C

7 h

103 mm

April

22°C

28°C

6 h

137 mm

Du kanske också är intresserad av…